top of page
A self portrait by Philip Nicholson

Sedan flytten till Sverige 1987 har jag fascinerats av det svenska landskapet som skiljer sig markant från det jag är uppväxt med i norra England. Med hjälp av akryl, oljefärg och akvarell försöker jag fånga den magi som man oftast upplever en solig morgon eller vid solnedgången när man vistas i naturen och framförallt i skogen. Jag inspireras även av de olika färger och texturer som man hittar i till exempel en gärdesgård täckt med mossa, eller i hur ett ensamt träd kan trotsa vinterns kyla och dimma och stå stolt ändå.

 

Jag följer de små stigarna som finns i varje skog och vill få med mig alla intryck för att kunna sätta igång att måla så fort jag kommer hem.

 

Även den halländska stranden är unik i min värld, uppvuxen som jag är på den del av Englands kust som med sina extrema skillnader mellan hög- och lågvatten är mest utsatt i hela Europa för kusterosion.

 

Jag jobbar så gott som varje dag då jag är övertygad om att 'inspiration' infinner sig efter hårt arbete, inte före, och jag jobbar både med egna bilder men även på uppdrag av kunder.

 

Med realism som huvudintresse lånar jag gärna ett visuellt språk från fotografins värld, till exempel hur ett motiv i motljus delvis kan försvinna på grund av solens enorma kraft eller hur ett foto, taget på en bråkdel av en sekund, kan få en forsande flod att inte verka röra sig alls.

A gradient of green to blue
bottom of page